Menu
Top IMG - Online styring af varmepumpen

6 råd til dig, der overvejer en varmepumpe

Hvordan skal dit hus varmes op de næste 25 år? Hvis du går med overvejelser om at opvarme huset med en varmepumpe, så er disse 6 råd til dig.

En varmepumpe henter varmeenergi direkte fra jorden eller luften udenfor og omsætter den til miljøvenligt, økonomisk varme i din bolig. Men hvad skal du egentlig vide, inden du vælger – om du skal have en varmepumpe og i så fald hvilken?
 

1. Find ud af, hvor meget du kan spare ved at gå over til varmepumpe

For mange boligejere er der en klækkelig økonomisk gevinst ved at varme hele boligen op med en varmepumpe.

Afhængigt af den løsning, du vælger, kan du have tjent dit varmepumpeanlæg hjem på under 5 år. Og med en forventet levetid på 20-25 år på hele anlægget, har du altså mange, mange års næsten gratis varme at glæde dig over.

Hvor meget du kan spare afhænger af din nuværende varmekilde, isolationen i dit hus og om du har gulvvarme eller radiatorer.

Din VVS-installatør kan hjælpe dig med at lave en nøjagtig beregning for dig, så du kan se, hvor meget du sparer hvert år og i det lange løb. Men du kan også få et fingerpeg ved at kigge på vores beregningseksempler her:

Beregningseksempel: Besparelse ved udskiftning af oliefyr til varmepumpe

Og husk, at du får du både energisparetilskud og løbende tilskud til elregningen, når du opvarmer huset med en varmepumpe – læs mere om den specielle elsats ved opvarmning med varmepumpe i punkt 7.
 

2. Vælg en varmepumpe med høj energimærkning

Lavere energiforbrug = højere besparelse og dermed større økonomisk gevinst. Gå derfor efter en varmepumpe med energimærke A eller højere. Alle METRO THERMs varmepumper har energimærket A til A+++.
 

3. Vælg en varmepumpe, der også er bygget til de kolde danske vintre

Vær sikker på, at du vælger en varmepumpe, der er designet til det nordiske klima.

En varmepumpe kan sagtens holde dig varm hele vinteren. Du skal blot sørge for at vælge en varmepumpe, der er bygget til at køre driftsikkert og effektivt ved temperaturer ned til -25°C.

En luft til vand-varmepumpe fra METRO THERM er så effektiv, at den kan hive energi ud af luften selv i massive frostgrader. Varmepumpen holder en konstant og behagelig varme i dit hjem gennem selv den strengeste vinter.

Men tag ikke vores ord for det – Hør Marianne og Flemming fortælle, hvordan deres bekymringer for at fryse blev gjort til skamme, da varmepumpen holdt huset varmt gennem nyere tids strengeste vintre: Varmepumpe til eksamen i dansk vintervejr 

 

4. Vælg en varmepumpe, der kan overvåges og betjenes online

Din varmepumpe skal tilpasse sig dine behov – ikke omvendt. Derfor er det rart, at du kan holde øje med energiforbruget, skrue op og ned for temperaturer eller fortælle varmepumpen at du er på ferie. METRO THERM har gjort det nemt og billigt med en brugervenlig online adgang til din varmepumpe og markedets billigste abonnement på online styring af din varmepumpe.

Som en ekstra fordel, kan du give din installatør fjernadgang til dit anlæg, så hvis der en dag opstår en fejl, mens du ikke er hjemme – så kan din VVS-installatør formentlig rette fejlen fra sin computer. Så slipper du for at komme hjem til et koldt hus.

Læs mere om onlinetjenesten MyUpway
 

5. Vælg en lydsvag varmepumpe

Mange tror fejlagtigt, at varmepumper larmer. Det gjorde de måske også før i tiden, men den teknologiske udvikling har gjort, at det nu kan lade sig gøre at producere varmepumper med samme lydniveau som et moderne køleskab. Hos METRO THERM er vi i øvrigt stolte af at have markedets mest lydsvage varmepumper.
 

6. Husk at registrere varmepumpen i BBR

Når du har fået din varmepumpe, skal du huske at tjekke, om varmekilden i dit hus er registeret korrekt i BBR. Når du opvarmer med el – herunder også varmepumpe, får du nemlig et klækkeligt tilskud til elregningen. Du sparer op mod kr. 3.000 hvert eneste år på elregningen, så det er værd at gøre – Se hvordan du registrerer varmepumpen i BBR her.