Menu
Pump - Main IMG

Varmepumper kan også give besparelser hos industrivirksomheder

Varmepumper er ikke bare en god ide til villaen eller sommerhuset – også store industrivirksomheder med meget højt energibehov kan opnå enorme besparelser med teknologien. Det kræver lidt overtalelse – men det virker, og besparelserne er forbløffende.

Hos METRO THERM har vi efterhånden oplevet, at mange af vores installatørkunder får gode erfaringer med at få virksomheder til at konvertere til varmepumpeenergi: Billigere, bedre for miljøet og ganske enkelt en fantastisk god ide.

Claus H. Hansen er vores sælger i Fyn og Jylland, og han oplever stigende efterspørgsel efter varmepumpeløsninger til industrivirksomheder. METRO THERM sælger sine varmepumper gennem forhandlere, og her er man begyndt at få øjnene op for de muligheder, der ligger i at få industrivirksomheder til at konvertere til varmepumper. Men forhandlernes salgsarbejde kræver lidt overtalelse…

”Det handler simpelt hen om, at det næsten lyder for godt til at være sandt,” siger Claus Hansen. ”For en kunde er det svært at tro på, at man kan spare så mange penge på energien som tilfældet er, og at man får produceret energi nok med en varmepumpe. Men vi kan levere dokumentationen sammen med vores forhandlere – og så er det lige pludselig let at se fordelene.”

Effekt og besparelser, der kan dokumenteres

Når en forhandler eller rådgiver sidder ude hos kunden, kan han på sin computer direkte vise, hvor meget der kan spares ved at gå over til varmepumper.

”Med et simpelt stykke software kan vi beregne den helt præcise besparelse og tilbagebetalingstid,” siger Claus Hansen. ”Vi kan simpelthen vise helt nøjagtigt, hvor meget der er at spare på at få et par varmepumper installeret. Og de beregner er så præcise, at vi vil lægge hovedet på blokken og garantere, at kunden når den lovede besparelse – hver gang.”

 

Seriekobling og høj fremløbstemperatur

De varmepumper, der oftest installeres i industriløsninger, er METRO THERMs METROAIR 20 kW luft/vand-varmepumper.

”Der er flere fordele ved de her pumper,” siger Claus Hansen. ”For det første kan de sættes i serie, så en af pumperne f.eks. bruges til at lave varme, og en anden bruges til at køle. For det andet kan de levere en fremløbstemperatur på 65 grader, og det er der ikke ret mange andre, der kan. For det tredje får kunden naturligvis den velkendte METRO THERM topkvalitet.”