Menu
Luft/vand varmepumper

Luft-vand varmepumpe

– masser af billig og miljøvenlig varme året rundt

En luft-til-vand-varmepumpe er billig i drift, miljøvenlig og giver en behagelig varme. Den er støjsvag og kører problemfrit år efter år – uanset hvor koldt det måtte være udendørs.

Med en varmepumpe kan du skrotte oliefyret eller slukke for el-varmen og i stedet få opvarmet både din bolig og dit brugsvand med luftens varmeenergi. Du kan halvere dine varmeudgifter og samtidig skåne vores miljø for masser af CO2.

Luft-vand varmepumper er skabt til det nordiske klima

METROAIR luft/vand varmepumper er udviklet og fremstillet til at fungere i det hårde nordiske klima. Varmepumperne kan producere varme helt ned til en temperatur på -24 °C. Desuden er den naturligvis designet til at kunne starte og stoppe tusindvis af gange om året i al slags vejr.

En luft-vand varmepumpe producerer langt mere energi, end den bruger

En METROAIR varmepumpe leverer typisk mere end tre gange så meget energi i form af varme, end den bruger i form af el. Derfor er det en god forretning - faktisk kan du have tjent din investering hjem på ned til 3-4 år. En METROAIR varmepumpe giver dig i gennemsnit over hele året cirka 3,5 kW varme-energi for hver 1 kW el den bruger.

Hvad koster en luft-vand varmepumpe og hvad kan jeg spare?

En varmepumpe monteres og tilpasses individuelt, så den netop svarer til husets og familiens energibehov. Derfor findes der ikke et entydig svar på, hvilken model man skal vælge, hvad den koster og hvor meget man sparer.

Prisen varierer selvfølgelig også efter, hvor meget VVS-arbejde, du skal have udført i forbindelsen med installeringen.

Alle METRO THERM varmepumper er naturligvis mærket efter Energistyrelsens retningslinjer. Klik ind og find vores varmepumper og se deres gode energimærker

Kobl dit nuværende varmeanlæg til din luft-vand varmepumpe

Luft/vand varmepumper fra METRO THERM kan kobles til dit eksisterende centralvarmeanlæg og levere varme ud gennem husets radiatorer eller gulvvarme og varmt vand ud i de varme haner.

Normalt installeres en varmepumpe udendørs langs en husmur eller på hustaget. Varmen ledes så via rør gennem husvæggen ind til varmtvandsbeholderen og fordelingsanlægget.

En luft-vand varmepumpe siger noget – men ikke meget

En luft/vand varmepumpe er ikke lydløs, men heldigvis kører den hovedsageligt i de kolde måneder, hvor man helst vil være indendørs alligevel. Heldigvis er METRO THERMs varmepumper blandt markedets absolut mest støjsvage.

Den udvendige del af varmepumpen består af bl.a. en blæser og en kompressor. For at reducere lydniveauet, bør man stræbe efter at placere sin varmepumpe på den side af huset, som giver mindst muligt gene for naboer. Det er svært præcist at sige, hvor meget lyd, varmepumpen giver – det afhænger af en lang række faktorer. 

Din installatør vil kunne beregne hvor meget støj pumpen vil give.

Lydtryksniveau METROAIR luft/vand varmepumpe

Lydtryksniveau

METROAIR I

METROAIR F8

METROAIR F12

Ved 2 m (ventilator høj/lav) dB(A) 39 40 43
Ved 6 m (ventilator høj/lav) dB(A) 29,5 30,5 33,5
Ved 10 m (ventilator høj/lav) dB(A) 25 26 29

Få en grundig beregning af din luft-vand varmepumpe

Inden du kan få en varmepumpe installeret, skal din VVS-installatør undersøge forholdene i huset. Forbrug, isolering, vinduer og varmesystem gennemgås, og husets effekt ved -12 °C udendørs og 20 °C indendørs temperatur fastsættes.

Det sikrer, at du får den installation, der dækker dit behov uden problemer.

METROAIR I

Energieffektiv frekvensstyret luft/vand-varmepumpe

METROAIR F6, F8 og F12

Luft/vand-varmepumper med frekvensstyret kompressor

METROAIR 330 indedel

Indendørs modul til frekvensstyrede varmepumper METROAIR I og METROAIR F

METROAIR styringer til luft/vand varmepumper

Styremoduler til luft/vand-varmepumper

METROAIR Split 8 og 12

Energieffektivt varmesystem til mindre boliger