Menu
Luft-vand varmepumper

Luft-vand varmepumpe

– masser af billig og miljøvenlig varme året rundt

En luft-vand-varmepumpe er billig i drift, miljøvenlig og giver en behagelig varme. Den er støjsvag og kører problemfrit år efter år – uanset hvor koldt det måtte være udendørs.

Med en luft-vand-varmepumpe kan du skrotte oliefyret eller slukke for el-varmen og i stedet få opvarmet både din bolig og dit brugsvand med luftens varmeenergi. Du kan halvere dine varmeudgifter og samtidig skåne vores miljø for masser af CO2.

En luft-vand varmepumpe er skabt til det nordiske klima

En METROAIR luft-vand varmepumpe er udviklet og fremstillet til at fungere i det hårde nordiske klima. Varmepumperne kan producere varme helt ned til en temperatur på -24 °C. Desuden er den naturligvis designet til at kunne starte og stoppe tusindvis af gange om året i al slags vejr.

En luft-vand varmepumpe producerer langt mere energi, end den bruger

En METROAIR luft-vand varmepumpe leverer typisk mere end tre gange så meget energi i form af varme, end den bruger i form af el. Derfor er det en god forretning - faktisk kan du have tjent din investering hjem på ned til 3-4 år. En METROAIR luft-vand varmepumpe giver dig i gennemsnit over hele året cirka 3,5 kW varme-energi for hver 1 kW el den bruger.

Alle METRO THERM luft-vand varmepumper er naturligvis mærket efter Energistyrelsens retningslinjer. Klik ind og find vores varmepumper og se deres gode energimærker

En luft-vand varmepumpe siger noget – men ikke meget

En luft-vand varmepumpe er ikke lydløs, men heldigvis kører den hovedsageligt i de kolde måneder, hvor man helst vil være indendørs alligevel. Heldigvis er METRO THERMs luft-vand varmepumper blandt markedets absolut mest støjsvage.

Den udvendige del af luft-vand varmepumpen består af bl.a. en blæser og en kompressor. For at reducere lydniveauet, bør man stræbe efter at placere sin luft-vand varmepumpe på den side af huset, som giver mindst muligt gene for naboer. Det er svært præcist at sige, hvor meget lyd, luft-vand varmepumpen giver – det afhænger af en lang række faktorer. 

Lydtryksniveau

METROAIR I

METROAIR F8

METROAIR F12

Ved 2 m (ventilator høj/lav) dB(A) 39 40 43
Ved 6 m (ventilator høj/lav) dB(A) 29,5 30,5 33,5
Ved 10 m (ventilator høj/lav) dB(A) 25 26 29
 

Din installatør vil kunne beregne hvor meget støj luft-vand varmepumpen vil give, og du kan selv høre et eksempel her:

 

Kobl dit nuværende varmeanlæg til din luft-vand varmepumpe

En luft-vand varmepumpe fra METRO THERM kan kobles til dit eksisterende centralvarmeanlæg og levere varme ud gennem husets radiatorer eller gulvvarme og varmt vand ud i de varme haner.

Normalt installeres en luft-vand varmepumpe udendørs langs en husmur eller på hustaget. Varmen ledes så via rør gennem husvæggen ind til varmtvandsbeholderen og fordelingsanlægget.

Hvad koster en luft-vand varmepumpe og hvad kan jeg spare?

En luft-vand varmepumpe monteres og tilpasses individuelt, så den netop svarer til husets og familiens energibehov. Derfor findes der ikke et entydig svar på, hvilken model man skal vælge, hvad den koster og hvor meget man sparer.

Prisen varierer selvfølgelig også efter, hvor meget VVS-arbejde, du skal have udført i forbindelsen med installeringen.

Klik HER for at indhente et uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe. 

Få en grundig beregning af din luft-vand varmepumpe

Inden du kan få en luft-vand varmepumpe installeret, skal din VVS-installatør undersøge forholdene i huset. Forbrug, isolering, vinduer og varmesystem gennemgås, og husets effekt ved -12 °C udendørs og 20 °C indendørs temperatur fastsættes.

Det sikrer, at du får den installation, der dækker dit behov uden problemer.

Klik HER for at indhente et uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe. 

METROAIR I

Energieffektive og frekvensstyrede luft-vand varmepumper

METROAIR F

Varmepumper med frekvensstyret kompressor

METROAIR 330 indedel

METROAIR 330 indedel til frekvensstyrede varmepumper METROAIR I og METROAIR F

METROAIR styringer til luft/vand varmepumper

METROAIR Split 8 og 12

Energieffektivt varmepumpesystem til mindre boliger