Min varmepumpe viser en alarm – hvad skal jeg gøre?

Hvis din varmepumpe viser en alarm, er der opstået en driftsforstyrrelse, som den ikke selv kan afhjælpe. Alarmen viser sig ved at statuslampen lyser rødt, og der kommer en rød alarmklokke på startsiden af styringen.

Før du ringer til din installatør, kan du selv prøve at nulstille alarmen. Det vil i mange tilfælde være nok til at varmepumpen går tilbage til normal drift. På styringen kan du, ved at dreje på håndhjulet og trykke på OK-knappen, se, hvilken type alarm, det drejer sig om og nulstille alarmen. På billedet nedenfor kan du se hvordan det ser ud.

Hvis statuslampen lyser grønt, når du har valgt ”nulstil alarm” er alarmen afhjulpet. Hvis den fortsat lyser rød, og menuen ”alarm” vises på displayet, eksisterer det problem, der forårsagede alarmen, fortsat. Hvis alarmen forsvinder og vender tilbage igen senere, skal du kontakte din installatør.

Før du kontakter din installatør er det en rigtig god idé at skrive nummeret på alarmen ned – det finder du under den røde klokke. Hvis installatøren får dette nummer med det samme, er det langt hurtigere for ham at identificere fejlen og finde ud af, hvad der skal gøres for at rette den.


Alarm varmepumpe