Kæmpe interesse for tilskudsordning

Da Energistyrelsens tilskudsordning til energirenovering åbnede for ansøgninger i oktober 2020, var puljen tømt for midler på bare 14 dage. Derfor er midlerne i puljen tredoblet i 2021.

I 2023 bliver puljen splittet op, så der kommer en særskilt pumpe til varmepumper og en til andre typer energirenoveringer. Der er endnu ikke fastlagt en dato.

Bygningspuljen, der giver tilskud til energirenoveringer som fx varmepumper og ventilationsanlæg, viste sig i 2020 at være mere eftertraget end nogen havde regnet med. Puljen blev tømt på rekordtid og 5420 husstande fik tilskud til at energiforbedre deres boliger.

Det er med god grund. For hvis du fx vil udskifte et gammelt fyr med en varmepumpe, har det været muligt at få helt op til 30 % i tilskud. Den overvældende interesse har dog betydet, at kun ca. hver 3. ansøger nåede at få bevilget tilskud inden puljen var tømt for midler.

Se en kort og overskuelig gennemgang af ansøgningsprocessen her.

Tre gange så mange midler i 2021 - og flere ansøgningsrunder

Heldigvis vil der i 2021 være et langt større beløb at gøre godt med. Den 7. april 2021 åbner Bygningspuljen op for nye ansøgninger og i år er der 3 gange så mange penge i puljen. Der er nemlig afsat hele 675 mio. til de mange danske husstande, der gerne vil have en grønnere bolig. Puljen åbner den 7. april, men i år bliver midlerne fordelt på en lidt anderledes måde. Der bliver nemlig flere ansøgningsrunder fordelt over året, så der ikke bliver alt for lang svartid for ansøgere og det bliver muligt at søge flere gange på et år

Forbered din ansøgning allerede nu

Hvis du har et energirenoveringsprojekt, du gerne vil have tilskud til i 2021, er der flere ting du kan gøre for at forberede din ansøgning, så du er klar til at trykke på knappen, så snart puljen åbner. Du har to år fra tilskuddet bliver bevilget til dit projekt skal være færdigt, så der er intet i vejen for at søge i god tid, selvom du ikke skal igang lige nu og her.

Sådan bliver du klar til at søge tilskud:

  1. Find ud af præcis, hvad du gerne vil have lavet og om det er tilskudsberettiget.
  2. Regn på det for at få et overslag - du kan med fordel bruge Energistyrelsens egen beregner på sparenergi.dk/tilskud.
  3. Tjek, om du har et energimærke (og få evt. lavet ét)
  4. Undersøg priser og tag evt. kontakt til en installatør for at få et tilbud

HUSK at du ikke må være gået igang med projektet før du søger tilskud!

Skal vi kontakte dig med et uforpligtende tilbud på en ny varmepumpe? Så bestil et tilbud her.