METRO THERM fylder 100 år

Det er måske lidt flot at sige, at Jørgen Christian Jørgensen opfandt det varme vand. Men vi tør vi godt sige, at vores grundlægger har en pæn del af æren for, at tusindvis af danskere hver dag kan tage et varmt brusebad og holde varmen i de kolde vintermåneder.

Da Jørgen Christian Jørgensen i 1921 startede med at sælge eldyppekogere og buelampekul fra sin lejlighed i indre København, havde han næppe regnet med, at hans virksomhed stadig ville eksistere 100 år senere. Men det gør den. I dag hedder den METRO THERM og er danskernes foretrukne leverandør af varme- og varmtvandsløsninger.

Teknologien har udviklet sig hastigt siden den første varmtvandsbeholder fra METRO THERM blev sendt på markedet i slutningen af 1940'erne. Vi producerer stadig vores storsælgende varmtvandsbeholdere, men naturligvis i langt mere avancerede udgaver. Og vi har udvidet familien med både fjernvarmeløsninger og varmepumper. Men kvaliteten - den er stadig den samme..

Se vores tidslinje fra 1921 til i dag

Læs gode historier fra de sidste 100 år

Jørgen Jørgensen - sådan startede det
Mand svejser
  varmtvandsbeholder i gamle dage
De første varmtvandsbeholdere
Reklame med Helle Virkner

Helle Virkner skulle få danskerne til at bruge el

Tilbage i 50'erne blev Helle Virkner hyret af elselskabet NESA til en stor kampagne, der skulle få danskerne til at bruge mere el. Her skulle hun agere blikfang for den "moderne" måde at opvarme vand på - nemlig med el. Og i denne kampagne sneg en vandvarmer fra METRO THERM sig med ind som gæstestjerne. NESA var nemlig METRO THERMs største kunde. De købte elvandvarmere, som de lejede ud til deres private kunder. Det var en win-win situation for begge parter - folk kunne få råd til en vandvarmer, og NESA sikrede, at der blev brugt el.

NESA var nemlig METRO THERMs største kunde. De købte elvandvarmere, som de lejede ud til deres private kunder. Det var en win-win situation for begge parter - folk kunne få råd til en vandvarmer, og NESA sikrede, at der blev brugt el.

Fjernvarme i fokus
Varmt vand i over 60 år
METRO THERM stand
  energisparing produkter
METRO THERM
  produkter til messe i gamle dage 

METRO THERM på messe

Messer har altid været et vigtigt udstillingsvindue for METRO THERM, og en god måde at lære vores kunder bedre at kende på. Fra den første vandvarmer blev udstillet i Dansk Belysningsvæsens udstillingslokale i 1950'erne frem til topmoderne varmepumper på VVS-messen i 2019, har vi været repræsenteret på hundredevis af messer og udstillinger både i Danmark og i udlandet.

Metronette

Mød Metronette

Metronette var METRO THERMs maskot i næsten 40 år, og har prydet alt fra bygningen, messestande, produktkataloger og sågar en serie uroer i 90’erne. Metronette dukker op første gang i et produktkatalog fra 1972 og bliver først sendt på pension i starten af 10’erne. Hun havde en mistænkelig lighed med Cirkeline, men det vælger vi at tro bare er en tilfældighed.

Buelampekul var storsællert
Jørgen Jørgensen og
  Jørgen Schrøder
Fikse farver til moderne hjem