Energistyrelsens nye Varmepumpepulje, som gør det muligt at søge tilskud til installationen af en luft-vand eller jordvarmepumpe, er lukket for i år, men genåbner i foråret 2024.

Går du med tanker om at skrotte dit dyre gas- eller oliefyr eller konvertere din energislugende elvarmeløsning til fordel for en ny varmepumpe? Så kan du igen i 2024 søge om tilskud til en luft-vand eller jordvarmepumpe fra Energistyrelsens Varmepumpepulje, som forventes at genåbne i foråret.

Varmepumpepuljen erstatter Bygningspuljen, som fra 2020-2022 har givet tusindvis af danskere tilskud til at energirenovere deres hjem.

Hvad kan du søge tilskud til?

Du kan søge tilskud til en ny varmepumpe, hvis du skifter fra gas- eller oliefyr, biokedel eller elvarme.

Du kan søge tilskud til enten en luft-vand eller jordvarmepumpe, som skal have energimærke A++ eller A+++, som skal installeres af en VE-godkendt installatør.

Alle METRO THERMs luft-vand og jordvarmepumper er tilskudsberettigede. Se vores store udvalg her.

Moderne hus om aftenen

Hvem kan søge tilskud?

Hvis du vil søge tilskud til en varmepumpe, skal du leve op til disse 5 krav:

  1. Dit hus skal være en helårsbolig – og du skal selv eje det
  2. Dit hus opvarmes med oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel (f.eks. træpillefyr)
  3. Dit hus må ikke ligge i et område, hvor der er fjernvarme eller planlagt fjernvarme
  4. Du er ikke allerede i gang med at skifte til en varmepumpe og må ikke have igangsat arbejdet eller fået et bindende tilbud.
  5. Du ønsker en luft til vand-varmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe (også kaldet jordvarme)

Hvor meget kan du få i tilskud?

Tilskuddets størrelse er fast og udgør for private boligejere 17.000,- til en luft-vand varmepumpe og 27.000,- til en jordvarmepumpe. Der er andre tilskudssatser for virksomheder og boligforeninger, som afhænger af bygningens størrelse og varmebehov. Dem kan du få en fuld oversigt over i bekendtgørelsens bilag 1.

Hvordan søgere du tilskud?

Hvis du vil søge om tilskud, foregår det digitalt via Energistyrelsens Ansøgningsportal. Hvordan du gør og hvad du skal have klar af dokumentation, kan du læse i Energistyrelsens ansøgningsvejledning.

Hvis du vil have tilskud, må du ikke begynde installationen, før du søger og har fået tilsagn – men du kan dog sagtens få et uforpligtende tilbud på en varmepumpe allerede nu, så du er klar til puljen åbner.

Få et tilbud

Få tilbud på en varmepumpe

Vil du have et tilbud på hånden, når du skal søge tilskud fra Varmepumpepuljen?

Så kan du få personlig rådgivning og et uforpligtende tilbud fra METRO THERM, der tager udgangspunkt i netop dine behov.