Energimærker og forbrugsprofiler

Et energimærke fortæller dig som forbruger, hvor miljørigtigt og energieffektivt et produkt er. Her kan du få en forklaring på, hvad et energimærke er og indeholder, og hvordan du kan bruge det til at træffe det mest energirigtige valg.

Det mest udbredte energimærke er EU’s obligatoriske ordning for energimærkning. Energimærket indeholder alle de oplysninger, du har brug for, så du kan fortage et energirigtigt valg, når du køber nyt. Ordningen gælder bl.a. hårde hvidevarer, elpærer, lamper, tv, klimaanlæg, støvsugere og varmeanlæg i alle EU-lande. Hos METRO THERM gør vi vores for at sikre, at vores produkter er så energieffektive som muligt. Dette er både godt for elregningen og for miljøet.

Hvad fortæller mærket?

Mand peger på energimærker på en rude

Energimærket viser dig vej til de mest effektive og energibesparende produkter i handlen. Mærket er en vejledning til forbrugeren, og fortæller bl.a.:

  • Hvilke produkter er de bedste i deres produktgruppe.
  • Hvor stort det årlige energiforbrug er i kWh/år (vejledende).
  • Hvilke forhold, produktet er testet under, samt data herfra, f.eks. støjniveau, vandindhold m.m.
  •  

Hos METRO THERM har vi fire forskellige produktkategorier, der er energimærkede:

  • Luft-vand varmepumper og jordvarmepumper: Skalaen går fra A++ til G for det enkelte produkt og fra A+++ til G for pakkeløsninger.
  • Brugsvandsvarmepumper: Skalaen går fra A+ til G for det enkelte produkt
  • Elvandvarmere: Skalaen går fra A til G for det enkelte produkt og fra A+++ til G for pakkeløsninger
  • Varmtvandsbeholdere og buffertanke: Skalaen går fra A til G for det enkelte produkt
Forklaring af energimærke

Energimærker - det enkelte produkt

Energimærket for det enkelte produkt består af to dele; selve energimærket som viser energiskalaen og de vigtigste ydelsesdata, og et teknisk datablad som beskriver produktets tekniske egenskaber yderligere.

Her er energimærkets opbygning forklaret. I forklaringen er der taget udgangspunkt i energimærket fra brugsvandsvarmepumpen METROAIR AQUA 201.

Energimærke for produktpakke

Energimærker - produktpakker

Hvis produktet er testet sammen med andre produkter, f.eks. en styring eller en beholder til varmt brugsvand, har det udover det traditionelle energimærke også et eller flere energimærker for den samlede pakke. Pakkens energimærke består af to dele: et eller flere energimærker som viser energiskalaen og de vigtigste ydelsesdata for forskellige anvendelser (f.eks. til rumvarme, til brugsvand eller til begge), samt et teknisk datablad som beskriver produktets tekniske egenskaber yderligere.

Her er pakkens energimærke forklaret. I forklaringen er der taget udgangspunkt i energimærket fra luft-vand varmepumpen METROAIR F6, som er testet i kombination med indedelen METROAIR 330 og dennes styring. Energimærket er for anvendelse til brugsvandsopvarmning og rumvarme ved 55°C.

Forbrugsprofiler

Produkter med varmtvandsbeholder testes efter en forbrugsprofil når de energimærkes, heriblandt elvandvarmere og brugsvandsvarmepumper. Forbrugsprofilen fortæller noget om, hvilken type behov og anvendelse, beholderen egner sig til.

Vi har med vores ikoner gjort det nemt at gennemskue, om produktet egner sig til netop dit behov. Husk, at forbrugsprofilen er vejledende, og at varmtvandsbehovet kan variere fra installation til installation.

Tabel over
  forbrugsprofiler