Smart Price Adaption

Vidste du, at du med Smart Price Adaption kan sikre dig, at din varmepumpe kun arbejder, når elpriserne er på sit laveste?

På den måde kan din varmepumpe producere varmen i de billige perioder og lagre den i din varmtvandsbeholder og centralvarmeinstallation, så den kan bruges, når prisen på el er høj.

Få din varme, når det er billigst

Prisen på varme er støt stigende i disse tider. Det betyder også, at danskerne nu er begyndt at genoverveje det varme bad om morgenen og aftenen. Det er der dog ingen grund til. Med Smart Price Adaption-funktionen vil din energiproduktion automatisk blive flyttet fra spidsbelastningsperioderne, så din varmepumpe fra METRO THERM kun arbejder, når prisen på strøm er lavest og minimerer arbejdet, når strømmen er dyrest. Varmen lagres i din varmtvandsbeholder og centralvarmeinstallation, og kan herefter bruges, når strømmen er dyrest - og behovet er størst. Med den automatiserede styring kan du faktisk reducere dit elforbrug med helt op til 10%.

I denne film viser Per Valentin Rasmussen fra METRO THERM hvordan du opsætter Smart Price Adaption.

Digitalt integreret system

Det er nemt og enkelt at bruge Smart Price Adaption. Her på siden kan læse mere om, hvordan du kan indstille og overvåge funktionen, så du hele tiden har styr på, hvor meget energi du bruger - og hvor meget du sparer.

Hvordan tilslutter jeg Smart Price Adaption til min varmepumpe?

Er du i tvivl om, hvordan du tilslutter Smart Price Adaption til din METRO THERM varmepumpe? Se vores guide nedenfor, hvor vi giver dig en overskuelig gennemgang af opsætningen af Smart Price Adaption i dit varmepumpeanlæg.

Opsætning af Smart Price Adaption

Aktivér Smart Price Adaption

Så snart du har forbindelse mellem din varmepumpe og din myUplink-konto, kan du aktivere Smart Price Adaption i menuen på styringen.

Forbind din varmepumpe og din konto

Når du har oprettet din konto, er det tid til at tilslutte din varmepumpe. Se hvordan du tilslutter myUplinkher.

Forbind din varmepumpe til internettet

For at oprette forbindelse til internettet på din METRO THERM varmepumpe, skal du bruge et internetkabel, som du tilslutter direkte fra varmepumpen og til din router.

Opret en konto

Gå ind på www.myuplink.com og opret en konto.

Rumtemperatur og varmt vand

Herefter skal du vælge, om Smart Price Adaption-funktionen skal påvirke rumtemperatur og/eller varmt vand. Vi anbefaler, at du slår begge til.

Vælg geografisk område

Når du har fundet menuen, skal du vælge dit geografiske område. Her kan du vælge imellem:

  • DK1 (Vestdanmark: Jylland og Fyn)
  • DK2 (Østdanmark: Sjælland og Bornholm)

Vælg påvirkningsgrad

Efter du har tilsluttet rumtemperatur og/eller varmt vand, skal du tage stilling til din varmepumpes påvirkningsgrad. Det betyder altså i hvor høj grad din varmepumpe skal lade sig påvirke af Smart Price Adaption-funktionen.

  • Ved en høj påvirkningsgrad vil din varmepumpen ubetinget nedjustere sin ydeevne, når priserne er høje. Her vil du gøre dig de største besparelser, men det kan dog have indflydelse på komforten.
  • Ved en lav påvirkningsgrad vil din varmepumpe også nedjustere sin ydeevne i spidsbelastningstidsrum, men den kan stadig omgå det, hvis du alligevel vælger at bruge af den lagrede energi i dette tidsrum.

Er du i tvivl om, hvilken påvirkningsgrad, der passer til dit forbrugsmønster? Så kan du med fordel fastholde påvirkningsgraden på standardindstillingerne, der er sat til et middel niveau (Rumtemperatur: 5 og varmtvandstemperatur: 2)

Nu er Smart Price Adaption slået til

Efter du har været igennem disse trin er Smart Price Adaption-funktionen tilsluttet din varmepumpe, og du kan følge med fra appen myUplink. Det vil nu være muligt at overflytte en større del af dit energiforbrug til perioder, hvor strømmen er billigere.
Der er kun penge at spare, hvis du har timebaseret elafregning. Kontakt dit el-selskab, hvis du er i tvivl.