Fra dyr gas til økonomisk og fleksibel varmepumpeløsning

Gas er blevet en usikker varmekilde. Derfor er der mange, der overvejer at udskifte deres gamle gasfyr med en billigere og mere fremtidssikret løsning. Her er en varmepumpe det åbenlyse valg, hvis man ikke bor i et fjernvarmeområde.

Det at udskifte et gasfyr med en luft-vand varmepumpe er dog ikke noget, man bare lige gør. For hvor et gasfyr ofte er meget kompakt og pladsbesparende, er en almindelig indedel til en luft-vand varmepumpe ofte temmelig stor, og kræver en del (gulv)plads.

Hvordan løser man så det? Det ved TONNYS VVS A/S fra Møldrup alt om – og de har taget os med ud hos to meget forskellige kunder for at vise, hvordan man med de rigtige produkter og en god portion kreativitet kan installere en varmepumpeløsning i selv det mindste teknikskab.

En fleksibel og pladsbesparende løsning

Gaskonvertering
  Møldrup
Mød de to familier og se deres nye varmepumpeløsninger blive til i denne film.

Ole Thygesen fra TONNYS VVS A/S viser rundt på de to adresser, hvor gasfyrene ganske rigtigt optager meget lidt plads. De hænger på væggen, og der er monteret et virvar af central- og gulvvarmerør nedenunder – rør, som ikke er så nemme at fjerne igen. ”Den type rørinstallation fylder rigtig meget og er meget omstændeligt at skulle skille ad,” forklarer Ole og tilføjer ”Vi har altså brug for en løsning, der kan udnytte den plads, vi har til rådighed 100 %”. Netop derfor har TONNYS VVS A/S valgt at anbefale en løsning med METRO THERMs nye varmepumpebeholder. Det smarte ved sådan en installation er nemlig, at de enkelte komponenter, der normalt findes i en indedel, er skilt ad og kan placeres uafhængigt af hinanden, så installationen kan tilpasses indretningen i hvert enkelt hus.

Gasfyr gav op på et fordelagtigt tidspunkt

Den første kunde, der skal have installeret en varmepumpebeholderløsning, er familien Korsgaard. Deres gasfyr gav op, mens de var vinterferie, og familien på fem kom hjem til et meget koldt hus uden varmt vand. Men når uheldet nu var ude, var tidspunktet nok ikke det dårligste. Familien ville egentlig først have et nyt gasfyr, men da gaspriserne begyndte at stige voldsomt, begyndte de at overveje alternative – og mere fremtidssikrede – løsninger. ”Som tiderne er nu og med den snak, der er omkring gas, kom vi hurtigt frem til, at en luft til vand løsning var det rigtige for os” fortæller Morten Korsgaard, som står foran det udtjente gasfyr, der hænger i hjørnet af bryggerset. ”Vi havde kontakt til 3 forskellige firmaer men valgte at gå med TONNYS VVS A/S, da den løsning de foreslog lød rigtig smart og kunne installeres hurtigt.”

En bolig bygget til gasfyr

Dernæst tager vi hjem til Anne Dorte og John Sørensen, som også skal have skrottet gasfyret til fordel for en mere moderne og billigere løsning. Deres hus har de selv bygget for 23 år siden og huset er så at sige ”født” med gasfyr. Derfor er bryggerset også indrettet til kun at kunne huse en meget kompakt varmeløsning. ”Vi har anbefalet netop denne løsning her primært på grund af pladsen” siger Ole fra TONNYS VVS A/S og peger på det meget lille teknikskab: ”Vi skal have det hele til at passe herinde”.

Varmepumpebeholder

Varmepumpebeholder får puslespillet til at gå op

Da arbejdet på de to adresser går i gang, er det meget tydeligt, hvorfor netop denne løsning er så smart. Som et puslespil flytter installatørerne rundt på de forskellige komponenter og afprøver forskellige placeringer, indtil det hele sidder helt rigtigt og udnytter pladsen perfekt – selv i familien Sørensens lille teknikskab. Og begge familier er da også ganske imponerede over resultatet. ”Det ser rigtig godt ud, og kan utroligt nok være inde i skabet.” siger John Sørensen. Lignende ord hører man fra Morten Korsgaard: ” Jeg havde forventet, at det ville fylde meget mere herude end gasfyret, så det er jo dejligt at se, at det kan lade sig gøre at få det til at passe ind med den plads, vi nu har”.

Vil du også udskifte gasfyret?

Skal du også have udskiftet dit dyre gasfyr med en varmepumpe, er en varmepumpebeholder sandsynligvis den helt rigtige løsning. Du kan læse mere om varmepumpebeholderen her. Vil du vide, hvordan løsningen kan tilpasses netop din bolig, anbefaler vi, at du kontakter din lokale installatør for at få personlig rådgivning og energiberegning. Du kan finde din lokale METRO THERM-installatør her.