Ny varmepumpebeholder er perfekt til udskiftning af gasfyr

De stigende gaspriser har betydet, at mange boligejere ønsker at udskifte deres gamle gasfyr med en billigere og mere fremtidssikret løsning.

Bor man ikke i et fjernvarmeområde er en varmepumpe det åbenlyse valg – men når man skal skifte fra gas til varmepumpe, følger der nogle udfordringer med. Først og fremmest pladsen. De fleste gasfyr er temmelig små og monteret på væggen over selve gasrørene, hvilket ikke efterlader meget (gulv)plads. Og skal man fjerne de eksisterende gasrør kræver det en større ombygning. For at undgå et stort og dyrt renoveringsarbejde skal den nye varmepumpeløsning kunne tilpasses disse pladsforhold – og her er en varmepumpebeholder fra METRO THERM helt ideel.

Skift fra gas til varmepumpe uden en stor indedel

Gaskonvertering i Møldrup
Se hvor nemt og hurtigt to familier med begrænset plads fik udskiftet gasfyret.

En luft-vand varmepumpe består helt overordnet af to dele: en udedel og en indedel. Udedelen sørger for at trække varmen ud af luften udenfor, hvorefter indedelen omdanner og fordeler denne varme til at opvarme bolig og vand. Ved skift fra gas til varmepumpe er det indedelen, der kan give anledning til hovedbrud. Den indeholder nemlig en række forskellige komponenter samlet i én enhed, og det kommer selvsagtens til at fylde markant mere end et kompakt gasfyr – også på gulvet.

En varmepumpebeholder installeres sammen med de andre komponenter, som normalt findes i en indedel til luft-vand varmepumper – herunder en varmtvands- og bufferbeholder, cirkulationspumper og styring. Men i modsætning til en traditionel indedel er alle komponenterne skilt ad og kan derfor placeres uafhængigt af hinanden, så installationen kan tilpasses indretningen i hvert enkelt hus.

Et fleksibelt alternativ til gasfyr

En varmepumpebeholderløsning er altså yderst fleksibel og giver din installatør mulighed for at skræddersy en installation, der kan tilpasses alt efter hvor meget plads, der er at gøre godt med. Vi har fulgt i hælene på en installatør, som har installeret en sådan løsning i både et mindre bryggers og et lille teknikskab. I denne historie kan du både se en film og læse mere om, hvordan de to forskellige installationer er blevet tilpasset den enkelte bolig.

En husstand på to voksne og tre teenagere bruger naturligvis langt mere varme og varmt vand end to voksne og deres hund. Derfor fås varmepumpebeholderen i to forskellige størrelser, som passer til både mindre og større varme- og varmtvandsbehov – og derfor også til forskellige typer husstande.

I filmen her giver Johnni Kolding fra METRO THERM en grundig introduktion til varmepumpebeholderen og dens fleksible installationsmuligheder.

Johnni Kolding præsenterer varmepumpebeholder

Er du klar til at udskifte dit gasfyr?

Hvis du vil udskifte dit udtjente gasfyr med en luft til vand varmepumpe, kan en varmepumpebeholderløsning være det helt rigtige for dig – især hvis du ikke er klar til en større ombygning af bryggerset. Du kan læse meget mere om varmepumpebeholderen her. Hvis du gerne vil høre mere om, hvilken skræddersyet løsning du kan få med en varmepumpebeholder, kan du få personlig rådgivning hos din lokale installatør, som du kan finde her.

Læs også: