METROAIR Split i spritnye rækkehuse

METROAIR Split luft til vand varmepumpen, der er billig, men stadig effektiv, er blevet installeret i cirka 40 rækkehuse i et stort anlagt nybyggeri i Lynge ved Allerød i Nordsjælland.

I projektet er prøveboligen netop færdiggjort, og inden længe vil de første beboere flytte ind. Husene er opført efter moderne standarder med gulvvarme, moderne køkken og bad og med grundig isolering, så varmen holdes inden for de fire vægge. Og lige netop disse ting er - sammen med METROAIR Split varmepumpen - vigtige faktorer, som gør byggeriet både tidsvarende og grønt, fortæller energikonsulent Peter Wagner Holst fra Star VVS:

"Det her er den mest effektive løsning, for hver gang vi kommer 1 kW strøm ind i den, får vi 3-4 kW energi ud af den. Det giver en lav varmeregning, så lige præcis til et byggeri til det her, som er så moderne og energivenligt, der er det den helt perfekte løsning", forklarer han og uddyber: "Produktet er designet til det skandinaviske klima, så det er i bund og grund et rigtig velegnet produkt."

Se filmen om METROAIR Split-løsningen i de nye rækkehuse i Lynge.

Der er fire forskellige boligtyper i projektet. Boligerne er alle i et plan, men varierer i størrelse fra 88,5 m2 til 106 m2. Byggefasen er på 13 måneder, og alle rækkehuse skal være færdigbygget 1. oktober 2020, fortæller byggeleder Ryan Lund:

"Vi håber da på, at inden 2020 er omme, så er alle boliger lejet ud", slutter han.