Rune knækkede cancer og renoverede sit hus

Rune Brinth Nielsen blev den heldige vinder af Knæk Cancer-budrunden på Dansk Varme Services Facebook. "Præmien" var en METROAIR I luft-vand varmepumpe og METROAIR 330-indedel fra METRO THERM inklusiv installation, som Rune erhvervede sig for bare 64.350 kroner - penge, som alle gik til Knæk Cancer.

I den lille by Hjerm lidt nord for Holstebro bor Rune Brinth Nielsen og hans kæreste. Med en lille ny på vej har parret travlt, for huset - som de købte tilbage i efteråret 2018 - trænger til en gevaldig renovering. Da vi møder Rune kl. 8.30 en tirsdag i januar 2020 er han derfor også i fuld gang med at skrue, save og hamre løs i det rum, hvor den nye varmepumpe fra METRO THERM skal stå. Og om få minutter kommer Dansk Varme Service så med deres folk og bærer den nye udedel og indedel på plads - en samlet pakke, som Rune har fået til kun 64.350 kroner og dermed LANGT under, hvad det normalt ville have kostet.

Se filmen om Rune, som fik en ny varmepumpe til en god pris i Knæk Cancer-auktionen.

En nervepirrende budrunde

Torsdag den 7. oktober 2019 sad Rune klar ved computeren, da Dansk Varme Service - i samarbejde med Knæk Cancer og METRO THERM - åbnede deres budrunde, hvor man skulle dyste mod andre interesserede for at vinde en luft-vand varmepumpe inklusiv installation. Ud over, at man her altså havde muligheden for at opnå en klækkelig rabat, kunne man samtidig støtte et godt formål.

"Vi var allerede i gang med at indhente tilbud på varmepumper, da vores fyr var både besværligt og ineffektivt", forklarer Rune.
"Jeg har mange rejsedage, så min kæreste har stået lidt alene med fyret, og så en dag fortalte min bror mig om den her budrunde, som jeg så valgte at deltage i", fortsætter han.

Efterhånden som budrunden nærmede sig sin afslutning, kom Rune tættere og tættere på at vinde, og en nervepirrende slutspurt satte ind:

"Da der kun var få minutter tilbage, kunne jeg se, at jeg havde det bedste bud, men til allersidst kom der nogle flere bud ind. De kom dog nok lige 10 sekunder for sent, for jeg endte altså med at vinde", beretter Rune begejstret og med en hel del lettelse i stemmen.

Besparelsen får ben at gå på

Vinderbuddet på 64.350 kroner giver Rune og kæresten en besparelse på ca. 40.000 - penge, som falder på et tørt sted, da en større renovering af et 200 m2 stort hus ikke bare sådan lige betaler sig selv. Og når de første dage her med opsætning og installation af METROAIR I varmepumpenindedel og bufferbeholder er på plads, vil fokus igen vende tilbage til resten af huset, som ikke vil føles lige så tungt rent økonomisk, efter at varmeregningen nu står til at blive reduceret med 8-12.000 kroner pr. år. Noget af en besparelse, og selv om velgørenhed ikke lige var det første, de tænkte på, da beslutningen om et nyt varmesystem blev taget, så er det absolut ikke noget, der tæller ned, forklarer Rune:

"Altså, vi havde jo nok ikke givet 64.350 kroner til velgørenhed, hvis den her budrunde ikke havde været der, men når nu det skulle være, så er det da kun dejligt, at pengene går til et godt formål", slutter han.

Her kan du se vores udvalg af luft til vand varmepumper.