Varmt vand sikrer rene hænder hos jernbaneforening

METRO THERM har netop doneret en 30-liters vandvarmer til en nordvestjysk forening, som arbejder for bevaring af en historisk jernbanestrækning. Vandvarmeren gør vedligeholdelsesarbejdet nemmere for medlemmerne af foreningen.

Egentlig er det bare en lang strækning med skinner, som bugter sig gennem Lemvig by og videre gennem et skovområde. En strækning på 1,5 kilometer fra Lemvig Station og til havnen i samme by. En strækning som tager beskedne 15 minutter. Det der gør strækningen speciel, er dog det store fald. På de 1,5 kilometer tager den historiske jernbane et fald på 30 meter – eller en stigning på det samme på hjemvejen. Det gør Havnebanen, som den hedder, til ikke bare den korteste, men også den stejleste veterantogstrækning i Danmark. Og få meter fra Lemvig stationsbygning holder et fint ældre tog – klædt i rød/hvide farver.

Kassen er tom

Ken Poulsen foran Bjergbanens veterantog
Se filmen om Bjergbanen og deres nye vandvarmer, som giver veterantogsentusiasterne mulighed for at vaske hænder i varmt vand.

På grund af omfattende renoveringer på skinnerne holder toget desværre stille pt., og det betyder også, at foreningen bag – BjergBanen – ikke får penge i kassen fra de billetindtægter, som ellers normalt ville stige i takt med, at solen og sommeren vinder sit indpas i Danmark.

”Det er super ærgerligt, og de penge er jo de eneste indtægter, vi har”, fortæller Ken Poulsen, som er formand for foreningen BjergBanen. Vi står sammen foran toget ”Fjorden”, som medlemmerne af foreningen arbejder på jævnligt, selv nu hvor toget ikke er i drift. Medlemmerne mødes hver lørdag, hvor de deler deres interesse for veterantoge, udveksler erfaringer og altså sammen arbejder på at bevare en af mest specielle af slagsen i landet.

”Vi får tit besøg fra andre dele af landet”, forklarer Ken og uddyber, at der er tale om mennesker, som kommer hele vejen fra Sjælland for at deltage i arrangementer. Imponerende.

METRO THERM vandvarmer hos BjergBanen

Brændte sammen på et uheldigt tidspunkt

Men så er det, at vi kommer til sagens kerne. For når man arbejder, så bliver man tit beskidt, og det er også tilfældet for BjergBanens medlemmer, som efter at have skruet, lirket og dirket på togets mange komponenter, naturligt nok fik både olie og andet snavs på især hænder. Og så sker der pludseligt noget uheldigt en dag.

”Vores gamle vandvarmer brænder pludselig sammen, og så står vi der uden råd til en ny”, fortæller Ken ærgerligt.

Kendte METRO THERM i forvejen

Heldigvis arbejder Ken som elektriker, og han kender METRO THERM, som han tager kontakt til for at høre, om det er muligt at få sponsoreret en ny - uden beregning. Og der går ikke længe, før METRO THERM sender en ny 30 liters elvandvarmer til foreningen.

”Vi så her, at der var tale om et rigtig godt formål”, fortæller salgs- og marketingdirektør Christian Brydensholt fra METRO THERM.

”Og så var timingen rigtig god her i den her Corona-tid, hvor folk virkelig har brug for hjælp”, slutter han.

Kan vaske hænder igen

Tilbage i Lemvig er Ken meget glad for, at der hurtigt kom en løsning på problemet.

”Det er simpelthen så fantastisk, at vi har fået den nye elvandvarmer fra METRO THERM. Den kører bare, og det har den faktisk gjort fra dag 1. Nu kan vi alle sammen få vasket hænder”, siger Ken og fortsætter:

”Hvis vi ikke havde fået den, havde vi slet ikke haft nogen vandvarmer nu. Og det er jo ikke sjovt at vaske sine hænder i syv grader varmt vand”, slutter Ken og smiler.