Inspirationsdag var en stor succes

Tirsdag den 17. maj afholdt Genvex og METRO THERM for første gang Inspirationsdag – en konference om fremtidens energiløsninger. Og der er ingen tvivl om, at dagen var en succes med glade gæster, veloplagte talere og masser af ny viden og inspiration.

På Inspirationsdagen kunne vores gæster opleve en række spændende indlæg fra både forskere og branchefolk, som alle gav deres bud på, hvordan fremtidens energiløsninger skal se ud. Det overordnede tema blev belyst fra flere vinkler, over et politisk og lovgivende perspektiv til eksempler på konkrete projekter og produkter, som fører visionerne ud i livet.

Inspirationsdag hos Genvex og METRO THERM

Et stærkt fagligt program

Dagens program bød på et indlæg fra Connie Hedegaard om grøn omstilling, hvor hun bl.a. kom ind på, hvorfor det er så vigtigt at vi hurtigst muligt kommer i gang med at realisere de politiske klimamål. Vi havde også besøg af Steffen Maagaard fra MOE, som fortalte om udmærkelsesordningen DGNB Hjerte, Yakov Safir fra Racell, der præsenterede virksomhedens banebrydende iTB-bygningselementer og Elsebeth Arendt fra fjernvarmeværket Kredsløb A/S, som gav indblik i deres store geotermiske projekt. Christen Lautrup fra Genvex gav et indblik i den nyeste lovgivning omkring ventilation i boliger, og de muligheder den åbner op for. Kasper Korsholm Østergaard fra METRO THERM præsenterede en ny generation af varmepumper specifikt udviklet til ultra lavtemperatur-fjernvarmenet/kolde net og PVT-applikation. Og en af landets ledende forskere, Brian Vad Mathiesen, professor på Aalborg Universitet, gav sit bud på, hvordan vi skal planlægge fremtidens energiløsninger for at nå regeringens ambitiøse klimamål –og mere til.

Udover dagens mange faglige oplæg var der naturligvis også god mulighed for at netværke, og konsulenter fra både METRO THERM og Genvex stod klar til at præsentere vores nyeste produkter og løsninger indenfor varme og ventilation.

Præsentationer fra Inspirationsdagen

Med et tætpakket program og rigtig meget ny viden, kan det være svært at huske alle detaljer. Derfor har nogle af dagens talere givet os mulighed for at dele deres præsentationer, så både deltagere og andre nysgerrige kan få opridset de vigtigste pointer. De kan hentes her:

DGNB Hjerte – en ny udmærkelsesordning om sundhed og velvære v/Steffen Maagaard Powerpoint, 29 MB.

Ændringerne i Bygningsreglementet og DS 447 standarden v/Christen Lautrup Powerpoint, 3 MB.

Præsentation af ny varmepumpe til ultra lavtemperatur-fjernvarme og PVT v/Kasper Korsholm Østergaard Powerpoint, 13 MB.

Geotermisk fjernvarme i Aarhus v/Elsebeth Arendt Powerpoint, 17 MB.

Fremtidens energiplanlægning v/Brian Vad Mathiesen Powerpoint, 26 MB.

 

En række af præsentationerne blev også filmet - dem kan du se på vores YouTube-kanal.

Billeder fra Inspirationsdagen