Godt håndværk går aldrig af mode

Lige siden Jørgen Christian Jørgensen etablerede en decideret produktionsvirksomhed i 1935, har METRO THERM haft egen produktion. Først i indre København, så i Gentofte, i Birkerød og endelig i Helsinge, hvor vores fabrik ligger i dag. Det er vi faktisk rigtig stolte af. For godt, dansk kvalitetshåndværk fra egen fabrik er en kæmpestor del af vores DNA. Og vi må da også indrømme, at det giver ekstra god samvittighed at vide, at vi bidrager til at skabe og holde arbejdspladser på dansk jord – især i disse tider, hvor mange virksomheder flytter deres produktion til lande med billig arbejdskraft.

Der er (mildest talt) sket en temmelig stor udvikling på fabrikken, siden den i 1930’erne bestod af en enkelt håndvalse i Jørgen Christian Jørgensens lejlighed. Vi har haft gevaldigt vokseværk og har derfor måtte flytte til større lokaler op til flere gange. Vi er begyndt at producere langt flere produkttyper, som også er blevet mere teknisk avancerede. Flere arbejdsprocesser er blevet helt eller delvist automatiseret, og vi har fået en række nye robot-kollegaer. Andre ting har dog ikke ændret sig. Trykprøvning af visse beholdere foregår stadig med sæbevand, der foretages manuelle svejsninger på varmepumper, og når produkterne skal samles, er der også behov for et sæt menneskelige øjne og hænder. For nogle gange er godt håndværk altså bare det eneste, der duer.

Her kan du få et tilbageblik på, hvordan fabrikken og arbejdsprocesserne så ud i gamle dage — klik på billederne for at se dem i større størrelse.

svejsning af små
  varmtvandsbeholdere i gamle dageZoom image
Mand med
  varmtvandsbeholder i gamle dageZoom image
Mand der står ved
  en stålvaltse og former varmtvandsbeholdere i gamle dageZoom image
Fabrikken i Helsinge
Mand på METRO
  THERMs fabrik, ældre billedeZoom image
Fabrikken i HelsingeZoom image
afsyring af
  varmtvandsbeholdere i gamle dage Zoom image
Mand svejser
  varmtvandsbeholder i gamle dageZoom image
Fabrikken i HelsingeZoom image
Fronter til
  varmtvandsbeholdere i gamle dageZoom image
Mand på METRO
  THERMs fabrik, ældre billedeZoom image
Mand syrer
  beholdere af i gamle dageZoom image

Læs flere gode historier