Hvilken størrelse varmtvandsbeholder skal du vælge?

Skal du have ny varmtvandsbeholder og er du i tvivl om, hvor stor den skal være? Så kan du få hjælp til at træffe det rigtige valg i denne guide.

Findes der noget værre end at stå under bruseren, og pludselig slipper det varme vand op? Det gør der måske nok, men det er stadig utroligt irriterende og nok noget, som de fleste gerne vil undgå.

For at undgå kolde bade har du brug for en varmtvandsbeholder, som kan sikre dig og din eventuelle familie rigeligt med varmt vand – også når I går i bad direkte efter hinanden.

I det følgende vil vi gennemgå de vigtigste faktorer, som du skal have for øje, når du skal vælge den rigtige størrelse varmtvandsbeholder til din husstand.

Hvor mange og hvor meget?

For at finde den rigtige varmtvandsbeholder til dig og din husholdning skal du først se på, hvad I bruger det varme vand til. Nøjes I med håndvask og lidt rengøring, eller er der fuld skrue på brusere, karbad og tøjvask? Der er nemlig stor forskel på behovet for varmt vand i de to tilfælde. Derefter skal I se på, mange personer der bor i husstanden.

Typisk brug

Anvendelsesområde

Beholdermodel

Håndvask og rengøring

Mindre kontor, anneks

Model 5

Køkken (mindre opvask) og rengøring

Kontor, anneks

Model 15

Køkken (opvask), rengøring og korte brusebade

Kontor, mindre sommerhus

Model 30 og 35

Køkken, håndvask og brusebade

Husholdning (1-2 personer)

Model 55, 60 og 110

Køkken, håndvask og bruse- eller karbade

Husholdning (3-5 personer)

Model 160 og 200

Køkken, håndvask, brusebade og karbade

Husholdning (5-8 personer)

Model 300

En lille ny, hårdt fysisk arbejde eller teenager i huset?

Det næste, som giver rigtig god mening at se på, er, hvor i livet I befinder jer. Det kan nemlig have en væsentlig påvirkning på behovet for varmt vand. Vi har lavet en lille liste her, som giver et indblik i det ekstra behov for varmt vand, som I kan forvente – afhængigt af jeres families livscyklus:

Familieforøgelse

Har I fået en lille ny, skal I forvente, at der vil være behov for ekstra varmt vand til at fylde det lille badekar og til de daglige håndvaske, vask af klude, tøj osv. En familieforøgelse er ofte også lig med en forøgelse af behovet for varmt vand.

Hårdt fysisk arbejde

Er der en eller flere i husstanden, som har hårdt fysisk arbejde, og som bader hjemme ofte? Så skal I være opmærksomme på, at mængden af varmt brugsvand skal være markant højere, da netop brusebade er det, som trækker allermest vand ud af beholderen.

Teenager i huset

Er der børn i huset mellem 13 og 19 år, som er begyndt at gå lidt mere ud end normalt? Så skal du forvente, at badene til tider kan være en kende længere end planlagt, og det er alt andet lige lidt nemmere at vælge en større beholder end at råbe ”sluk for vandet!” flere gange om ugen.

Far og søn i køkken

Et eksempel

En børnefamilie med to voksne og et barn på 5 år har en lille ny på vej. Manden arbejder som jord- og betonarbejder. Der er ikke badekar i huset. Familien her vil have brug for opvask, håndvask samt brusebade. Vi er altså på en model 110 eller 160. Hertil vil veje op, at der er en lille ny på vej, samt at manden har hårdt fysisk arbejde. I dette tilfælde vil en model 160 formentlig være det sikre valg, hvis familiens fremtidige behov skal være 100 % dækket.

Sådan kommer du videre

Når du er kommet frem til den størrelse beholder, som du har brug for, skal du vælge den beholder, som passer til dit varmesystem. Det kunne for eksempel være en fjernvarmebeholder, en elvandvarmer eller måske endda en combibeholder. Du kan se en oversigt over vores udvalg her. Vi anbefaler også, at du tager et kig på vores guide til varmtvandsbeholdere. Den kan give dig endnu mere viden om vores beholdere og forskellen fra model til model.

Du kan også bestille et helt uforpligtende tilbud på en varmtvandsbeholder fra METRO THERM - udfyld formularen her.