Hvorfor leje, når man kan eje?

Når man skal have fjernvarme, kan det i mange tilfælde bedre svare sig at købe sin fjernvarmeunit fremfor at leje den. Det er der flere grunde til, som vi afslører i denne artikel.

Har dit fjernvarmeværk netop informeret dig om, at fjernvarmen snart kommer forbi din villavej? Så har du fået gode nyheder. For med fjernvarme får du nemlig en både driftssikker, energieffektiv og grøn varmeløsning til dit hjem, som sparer dig, din pengepung og miljøet for en masse besvær.

I fremtiden skal du hverken forholde dig til en masse service og vedligeholdelse, dyre varmeregninger eller optagelse af plads i dit bryggers. Det eneste, du mangler nu, er bare noget til at fordele alt det lækre varme vand til din bolig – nemlig en fjernvarmeunit.

Hvad skal jeg vælge?

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvilken fjernvarmeunit, du vælger. Kvaliteten af din fjernvarmeunit kan nemlig have indflydelse på både din varmefordeling og din varmeregning.

System 6 Slimline i entreZoom image

Fjernvarmeunits fra METRO THERM er udstyret med den nok bedste isolering på markedet og en række slidstærke komponenter, der sammen med en effektiv afkøling giver en markant bedre varmefordeling og en lavere varmeregning.

Nu hvor du har styr på, hvem der skal producere din fjernvarmeunit, mangler vi bare én lille detalje – finansiering. Her anbefaler METRO THERM, at du i stedet for at leje din unit, ejer den.

Fire fordele ved at eje vs. leje

Pige med penge

1. Bedre økonomi i at eje

Når du ejer din fjernvarmeunit, betaler du normalt engangsomkostninger for installation og køb af uniten. Mens denne investering kan være højere i starten, kan det ofte vise sig at være mere økonomisk fordelagtigt på lang sigt i forhold til at betale løbende lejeafgifter. Du undgår også eventuelle prisstigninger i lejeomkostningerne.

Hvis du ejer din fjernvarmeunit og boligen, hvor den er installeret, kan det også tilføje værdi til boligen. Dette kan være en fordel, hvis du nogensinde beslutter dig for at flytte.

Kvinde i vindueskarm.

2. Større uafhængighed

Når du ejer din unit, er du uafhængig af en månedlig afbetaling til eksterne varmeforsyningsselskaber – selskaber, der alle er underlagt potentielle ændringer i priser og politikker. Og så har du fuld beslutningsfrihed i forhold til den generelle drift, service og vedligeholdelse af din unit.

Det er altså dig, der kan tage de langsigtede beslutninger for din varmeforsyning.

Mand med flyttekasse

3. Ingen uklarheder ved ejerskifte

Hvis du lejer en fjernvarmeunit og vælger at fraflytte din bolig, kan det skabe noget usikkerhed i forhold til ejerskifte. Det skyldes, at der her introduceres en tredjepart i ejendommens varmeforsyning, der skal tages hensyn til, når den nye boligejer skal overtage lejeaftalen. Det kan skabe tvivl og give anledning til uklarheder.

Ved at eje sin fjernvarmeunit, gør det et ejerskifte mere glidende for både køber og sælger.

Pige ved unit stående

4. Ingen krav til årlige serviceeftersyn

Når du lejer en fjernvarmeunit, vil du ofte få af vide, at du inkluderet i lejeprisen får et årligt serviceeftersyn. Og det lyder jo egentlig meget godt – hvis man altså ikke vidste at fjernvarme faktisk er en mere eller mindre vedligeholdelsesfri varmeløsning. Ved at eje din fjernvarmeunit, skal du kun have foretaget noget ved din fjernvarmeunit i forbindelse med installationen, og hvis der skulle være driftsproblemer. Ellers passer den faktisk sig selv.

Det er med andre ord ikke nødvendigt med et årligt service. Det er heller ikke et lovkrav.

5 års garanti

Hvis du vælger en fjernvarmeunit med brugsvandsveksler fra METRO THERM får du desuden hele 5 års garanti. Garantien dækker også tilkalkning af ventil og veksler. Dette forudsætter, at de almindelige garantibestemmelser er overholdt.Du kan også få et ekstra års garanti, hvis du registrerer dit produkt hos METRO THERM.

Læs mere om vores fjernvarmeunits

Du kan læse meget mere om METRO THERMs fjernvarmeunits lige her.

Vores fjernvarmeunits passer til moderne, dansk boligindretning og er produceret i robust og rengøringsvenligt EPP-skum, der fremstår pænt i mange år. Alle vores units er udført efter standard-indbygningsmål, så de passer ind uanset hvordan dit bryggers er indrettet. Og ønsker du din fjernvarmeunit være endnu mere diskret og pladsbesparende, kan du finde en række ekstra slanke modeller i vores Slimline-serie.

God fornøjelse med din – købte – fjernvarmeunit.