Sommerferieluk dit METRO THERM-anlæg

Har du et METRO THERM-anlæg, og er du på tærsklen til at pakke kufferten og forlade hjemmet i sommerferien? Så læs her i vores lille guide, hvad du skal gøre for at indstille dit anlæg korrekt inden.

Varmtvandsbeholdere

Drej termostaten i nul og luk for vandet ved ejendommens hovedhane. Så sikrer du, at vandet ikke sprøjter ud ved et eventuelt rørbrud. Når du kommer tilbage skal varmtvandsbeholdere stå på 60-65 grader i et par timer for at dræbe eventuelle legionella bakterier.

Smart Control

Hvis du har en beholder med Smart Control, skal du sætte beholderen i feriemode, og returnere til normaltilstand, når varmtvandsbeholderen skal bruges igen.

Seks stole i
  forskellige farver på en strand

Luft-vand varmepumpe og jordvarmepumpe

Luft-vand varmepumpe:

Gå ind under ”Mit Anlæg” og find ”Ferieindstilling”. Indstil start- og stopdato og sæt "Varme" til -5 grader. ”Varmt vand” skal sættes til ”Fra”. Husk at sætte stopdato til dagen før du kommer hjem fra ferie, så der er varmt vand når du kommer hjem. Du behøver ikke bekymre dig om legionella, da varmepumpen selv tager højde for det ved at varme vandet i beholderen op til 60 grader hver 14. dag.

Jordvarmepumpe:

Følg instruktionerne overfor for luft-vand varmepumper. På et jordvarmeanlæg skal du dog vælge "Varmepumpe"i stedet for ”Mit anlæg”.

Fjernvarme

Vores fjernvarmeunits er alle styret af vejrkompensering, så du behøver ikke gøre noget. Anlægget passer sig selv. Har du et anlæg med sommerventil, så sørg for at få lukket den, mens du er væk.