Varmt badevand med grøn profil

Da det gamle pillefyr, som opvarmede svømmebadet på First Camp Bøsøre skulle skiftes, stod en grøn løsning højt på ønskelisten.

Der er fokus på grøn omstilling. Ikke bare i vores dagligdag og på arbejdspladsen, men også når vi holder fri. Hos First Camp Bøsøre strandcamping har de kunnet mærke efterspørgslen efter miljøvenlighed og en grøn profil blandt deres gæster. Derfor valgte de at udskifte det gamle udtjente pillefyr med 5 METROAIR I20 varmepumper. Varmepumper skal sørge for opvarmning af lokaler, vand, det store lækre svømmebad samt den udendørs vandlegeplads.

First Camp vil gerne have en grøn profil, hvorfor det var helt oplagt at vælge en løsning med varmepumper” siger Michael Petersen, der er Facility manager ved Bøsøre strandcamping.

Bøsøre Camping
Se filmen fra Bøsøre Camping, hvor Facility Manager Michael Petersen fortæller om den nye grønne løsning.

Gæsterne skal være sikret en dejlig badetemperatur

Penge er ikke alt, men når nu en virkelig fornuftig driftsøkonomi falder sammen med en yderst energieffektiv varmepumpe, var der ikke meget tvivl. Valget faldt derfor på METROAIR I20, der med sin frekvensstyrede kompressor udnytter varmeenergien i udeluften optimalt. Pr. stk. dækker de faktisk et varmebehov på helt op til 16kW og kan producere en fremløbstemperatur på op til 63°C i temperaturer helt ned til -25 °C. Det er helt perfekt til det skandinaviske klima, hvor også badevandet skal være dejlig varmt i ydersæsonerne. Desuden er METROAIR I varmepumper yderst energieffektive og producerer ca. 5 gange så meget energi, som de forbruger.

METROAIR I på Bøsøre camping

Sjældent behov for supplerende varme

Ud over de 5 varmepumper, er der monteret et nyt pillefyr på anlægget. Pillefyret skal supplere, såfremt de 5 varmepumper ikke kan følge med – det er dog meget lidt det har kørt endnu, da varmepumperne fint holder temperaturen på det ønskede niveau.

Varmepumper og pillefyr er integrerede i samme styring, så hele anlægget kører stort set automatisk, og er nemt at betjene og indstille.

Både rådgivning, processen og resultat er over forventning

På First Camp Bøsøre er de både virkelig glade for resultatet, såvel som for den rådgivning og sparring de har fået af METRO THERM undervejs.

”Det bliver helt sikkert også METRO THERM der får lov at levere de 3 varmepumper vi står for at skulle montere i vores servicebygning, for vi har været super glade for samarbejdet” slutter Michael Petersen.