Varmt vand i over 60 år

De cylindriske, emaljerede 80 og 100 liters varmtvandsbeholdere var blandt de første, som METRO producerede da beholdereventyret startede i slutningen af 1940’erne. Og selve designet blev faktisk først pensioneret så sent som i 1984!

Præcis sådan en varmtvandsbeholder står der på loftet på Susanne Sviths slægtsgård fra 1700-tallet. Den er fra ca. 1960 og har trofast leveret varmt vand til håndvask og bruser siden da. På trods af at den har stået på et uisoleret og uopvarmet loft i over 60 år, virker den stadig upåklageligt. Og den har aldrig behøvet hverken service eller reparation. Den er blevet efterset et par gange af den lokale elektriker, som hver gang har været både overrasket og imponeret over, at den bare er blevet ved og ved med at køre uden problemer.

På trods af den imponerende driftssikkerhed har Susanne Svith nu alligevel fået installeret en ny vandvarmer – bare for en sikkerheds skyld. Selvom den 60-årige vandvarmer er blevet sendt på pension, er dens tid dog ikke omme. Susanne har nemlig doneret den til Tangegårdens elektricitetsmuseum, hvor den forhåbentlig kan være til glæde og gavn i endnu 60 år – eller måske endda flere.

Få hele historien om Susanne Sviths sejlivede varmtvandsbeholder i videoen her.

Læs flere gode historier