Varmepumpeløsning fra METRO THERM ligger helt i top

På Energistyrelsens Varmepumpeliste ligger METROAIR I16 og I20 - i kombination med indedelen METROAIR 330 - helt i top. Og det har de gjort hvert år siden 2018.

Varmepumpelisten er et værktøj udviklet af Energistyrelsen, som skal gøre det lettere for forbrugeren at vælge den helt rigtige varmepumpeløsning. Her kan man sammenligne varmepumper fra flere producenter på det danske marked. Effektiviteten af varmepumperne på listen er testet af et uafhængigt testlaboratorium og lever bl.a. op til produktkrav for miljøvenligt design (Ecodesign).

Ud af 73 luft-vand varmepumper ligger METRO THERMs METROAIR I16 og I20 helt i top som de mest energieffektive varmepumper - og har gjort det siden 2018.

Varmepumperne testes bl.a på støjniveau, hvor METROAIR I er blandt de mest støjsvage med et støjniveau på 55 dB. Varmepumperne testes også på effektivitet målt på SCOP-værdi. SCOP-værdien angiver, hvor mange kWh varme varmepumpen producerer i forhold til, hvor el meget den bruger. METROAIR I er topscorer med en SCOP på 3,90 - hvilket kort sagt betyder, at den producerer 3,9 gange så meget energi, som den bruger.

Du kan se hele listen over de testede luft-vand varmepumper på Varmepumpelisten her. Vil du vide mere om varmepumper kan du læse meget mere her, hvor du også kan se vores udvalg af varmepumpeløsninger.

METROAIR I på varmepumpelisten