Hvide Sande Fjernvarme viser vejen frem

Der er store ambitioner for grønnere fjernvarme i Danmark. I dag kommer ca. 75 % af fjernvarmen fra vedvarende energikilder, og det er planen, at det i 2030 skal være 100 %.

Hvide Sande Fjernvarme er allerede nået betydeligt længere hen mod dette mål end så mange andre. Allerede i dag kommer over 85 % af deres varmeproduktion nemlig fra vedvarende energikilder – og de leverer tilmed noget af landets billigste fjernvarme til deres kunder.

Hvordan er Hvide Sande Fjernvarme nået dertil? Det skyldes et hav af grønne initiativer, der udover at levere pålidelig, stabil og økonomisk varmeproduktion til Hvide Sandes beboere, også sparer atmosfæren for en masse CO2-udledning. De har investeret i en solfanger park på 10.000 m2 og tre vindmøller af den bedst producerende type i verden. Samtidig er der blevet indført en udlejningsordning for driftsøkonomiske fjernvarmeunits med et lavere varmetab og en motivationstarif, der skal få beboerne til at udnytte deres varmeenergi bedre.

Vil du vide mere om, hvad Hvide Sande Fjernvarme har gjort for at gøre fjernvarmen til en både økonomisk rentabel og miljøvenlig varmekilde? Så kan du i denne artikel- og filmserie komme med ind bag kulisserne og få et dybdegående indblik i deres mange grønne initiativer - og deres ambitioner for fremtiden.