Lej en moderne brugsvandsveksler hos Hvide Sande Fjernvarme

I over 10 år har Hvide Sande Fjernvarme nu været i gang med at skabe innovative løsninger, der sikrer levering af grøn energi til fjernvarmeværket. Men hvordan ser det egentlig ud, når den grønne varmeenergi lander ude hos forbrugeren?

Indtil for ganske nyligt blev det varme vand fra fjernvarmeværket i Hvide Sande modtaget af en 110- eller 160 liters kappevandsbeholder, som var installeret i forbrugerens hjem. Denne beholder stod altså for al viderefordeling af varmt brugsvand til boligen. Ulempen ved netop denne type varmefordeling har dog været, at løsningen har medført et stort varmetab, hvilket har gjort det til et økonomisk urentabelt valg – både for forbrugeren og for fjernvarmeværket.

For at imødekomme dette problem, er Hvide Sande Fjernvarme nu begyndt at tilbyde alle fjernvarmekunder i Hvide Sande en vekslerordning, hvor de kan få udskiftet deres gamle varmtvandsbeholder med en moderne, højeffektiv METRO ECO TD Mini brugsvandsveksler.

Hør meget mere om vekslerordningen og METRO ECO TD Mini i denne film.

Med en METRO ECO TD Mini installeret, vil man i fremtiden sikre, at brugsvandet altid vil være reguleret til den indstillede temperatur, uanset høj eller lav fremløbstemperatur og differenstryk. På den måde sikres forbrugeren en stabil og pålidelig brugsvandsforsyning – uden udsving i tryk eller temperatur, som førhen kunne opstå med den store varmtvandsbeholder.

Undgå den større investering – lej en veksler

For at sikre at så mange så muligt kan foretage skiftet til en moderne veksler, har Hvide Sande Fjernvarme etableret en lejeordning, så man som forbruger, ikke behøver at lave en større investering. Lejeprisen pr. kvartal er 375 kr. ALT inklusiv og dækker alle udgifter ved installation og vedligehold, samt udskiftning, når varmeveksleren engang er udtjent.

Driftsleder ved Hvide Sande Fjernvarme, Morten Rauhe, forklarer processen sådan her: ”I den her vekslerordning, kontakter kunden Hvide Sande Fjernvarme, hvorefter der kommer en VVS-mand ud og tjekker installationen og aftaler nærmere omkring udskiftningen af den gamle beholder og monteringen af den nye veksler.”

Vekslerordning hos Hvide Sande Fjernvarme

Fordele ved METRO ECO TD Mini

  • Bedre afkøling og derfor bedre varmeøkonomi
  • Mindre varmetab og højere effektivitet
  • Bedre komfort, da du altid er sikret varmt vand i hanerne
  • Stabil og pålidelig brugsvandsforsyning

Vekslerordningen er kommet godt fra start og pr. d. 1. januar 2023 har 143 forbrugere tilmeldt sig ordningen.

Jan Lytken fra METRO THERM vurderer, at de forbrugere, der allerede har fået udskiftet deres gamle varmtvandsbeholder med den nye brugsvandsveksler, vil komme til at se store besparelser på deres varmeregning i fremtiden.

Samtidig vil forbrugerne kunne sikre sig en endnu bedre afkøling af returvandet - og det giver kontante fordele, når man er kunde hos Hvide Sande Fjernvarme. Det kan du læse meget mere om i denne artikel.

Læs flere historier fra Hvide Sande Fjernvarme