METRO Microbooster og PVT-paneler i ELFORSK-projekt

I samarbejde med COWI og kommunikationsbureauet Rubrik har vi udviklet en helt ny og banebrydende løsning med solpaneler koblet sammen med vores brugsvandsvarmepumpe METRO Microbooster.

Formålet med projektet er at teste, hvordan en brugsvandsvarmepumpe som Microboosteren kan fungere sammen med solpaneler, hvor solpanelerne primært vil stå for strømproduktionen og Microboosteren for det varme vand. Dette vil især være relevant i nybyggeri og i boligområder, hvor tagene skal renoveres, da man så i samme ombæring kan installere de nye PVT-paneler sammen med Microboosterne. Det vil give både grønnere byggeri og mere individuel kontrol hos hver enkelt beboer.

Forsøgsopstillingen er blevet sat op her på vores adresse i Helsinge. Vi har dokumenteret hele projekts udvikling på film, som du kan se nedenfor. Vil du vide mere om projektet og dets foreløbige resultater, kan du læse mere her.

Mere om METRO Microbooster

Hvis du vil vide mere om METRO Microbooster - hvordan den virker, hvad den kan og hvordan andre bruger den - har vi samlet al vores viden og erfaringer i én, overskuelig brochure. Du kan læse den her. Pdf, 469 kB.

Se filmserien om projektet

Afsnit 1: PVT-panelerne præsenteres

Afsnit 4: Besøg af COWI og Rubrik

Afsnit 2: Rampen præsenteres

Afsnit 5: En animeret forklaring

Afsnit 3: Relevante installationer

Afsnit 6: Det tredje panel