Her kan du få svar på de mest almindelige spørgsmål inden for luft til vand varmepumper. Kan du ikke finde svaret her, henviser vi til din lokale installatør. Se en oversigt over vores servicepartnere her.
Vi besvarer desværre ikke opkald fra privatkunder i vores supportafdeling for luft til vand varmepumper.
Alle huse er forskellige og har forskelligt energibehov. Det handler til dels om forbrugsmønster og placering i Danmark, men der er også andre faktorer, som spiller ind. Du kan få lavet en beregning på dit hus ved at tage kontakt til en varmepumpeinstallatør. Se hvilke servicepartnere vi samarbejder med.
Du kan også bestille et uforpligtende tilbud på en varmepumpe HER.
Besparelsen ved at installere en varmepumpe kan være over 50 % årligt på din varmeregning. Du vil helt sikkert have tilbagebetalt din investering inden for overskuelig fremtid.
Energibesparelserne afhænger selvfølgelig af husets isolering, energibehov, fremløbstemperatur samt meget andet. Du kan få lavet en beregning på dit hus ved at tage kontakt til en varmepumpeinstallatør eller du kan læse mere HER
Når man optager energi fra luften, kan der dannes store mængder vand, især på de kolde dage. Derfor er placering af udedelen vigtig. Der findes i dag kondensbakker, som kan lede vandet til afløb, så man undgår isdannelser under udedelen.
Der er ingen målbar forskel ved placering af udedelen syd/nord. Man skal dog overholde anvisningerne for afstand til vægge og lave en så kort rørføring som muligt mellem udedel og indedel for at undgå varmetab.
METROAIR-varmepumper er produceret, så de afgiver mindst mulig lyd – og den laveste på markedet. Du skal dog være opmærksom på, at selv ganske små lyde kan være irriterende for dig og dine naboer. Derfor bør man placere ude-delen, så den generer omgivelserne mindst muligt. Spørg din installatør til råds.
El-varmelegemet yder et supplement, som kun er nødvendigt, hvor varmepumpen kan have svært ved at følge med. Dette kunne være ved hurtige temperaturfald, stort vandbehov eller andet, som har betydning for driften. El-tilskuddet er en hjælp til varmepumpen og derfor vigtig for den samlede varmelevering. METROAIR luft til vand varmepumper fungerer ned til -20° C, hvilket er rigeligt i de fleste danske vintre.
Det varierer meget, hvor tit kompressoren starter, da det er afhængigt af hvor veldimensioneret anlægget er, hvor godt huset er isoleret og selvfølgelig udetemperaturen. Normale driftstider for kompressoren er typisk 2.700 til 3.500 timer pr. år, og antallet af starter kan variere fra 4.000 til 16.000 pr. år
Man anvender ikke glykol, da det er radiator/gulvvarmevand, som opvarmes i udedelen.
Ja, normalt er det muligt at bruge et en-strengs radiatorsystem. Der er dog nogle forudsætninger, som skal være opfyldte. Det afgørende er, at flowet over radiatorerne er tilpasset flowet fra varmepumpen.
Ja, selvfølgelig. Du kan finde og downloade alle manualer på varmepumper her.
Alle METRO THERM-produkter kan sammenkobles med andre energikilder. Det er dog vigtigt, at de sammenkobles på den rigtige måde. Du kan få lavet en beregning på dit hus ved at tage kontakt til en varmepumpeinstallatør. Se oversigten over vores servicepartnere her.
Ja. Det er muligt at sammenkoble op til 9 enheder i serie. Kontakt din varmepumpespecialist, som kan give dig gode råd. Se vores oversigt over Servicepartnere HER
Kontrollér, at el-tilskuddet ikke er blokeret. Tjek også, om varmepumpen står i sommerstilling. Gør den det, vil den ikke producere varme nok.
At styre noget betyder, at man konstant overvåger og justerer ud fra indkomne data. I en varmepumpe overvåger den indbyggede CPU (Computer) alle indkomne oplysninger og indstiller varmepumpen ud fra disse.
I brugermanualen kan du læse om mulige fejlårsager. Du kan evt. også forsøge at genstarte varmepumpen. Hvis dette ikke afhjælper problemet, skal du notere varmepumpens navn og serienummer og ringe til din installatør. Du kan søge efter din brugermanual HER
Der findes 4 forskellige driftsformer: Auto, Sommer, Forår/Efterår og Kun tilskudsvarme. Hver af disse funktioner har forskellig betydning.
Auto: Her klarer varmepumpen selv alle indstillinger og vil være den anbefalede indstilling.
Sommer: Her er 3-vejsventilen låst, så varmepumpen kun kan producere varmt vand.
Forår/Efterår: Her indkobles el-tilskud kun, hvis brugsvand har brug for tilskud.
Kun tilskudsvarme: Denne funktion bruges kun, hvis varmepumpen har driftsstop, og man afventer service.
På styringen er vist et lyn/radiator. Når du trykker på den, skifter varmepumpen mellem de forudindstillede driftsformer.
Brugermanualen beskriver, hvordan nøddrift indkobles. Du kan finde din brugermanual frem HER
Justering af varme kan foretages på 2 måder: Enten ved at hæve varmekurven eller ved at parallelforskyde den justering, man skal foretage. Dette afgøres af, om huset mangler varme ved en bestemt temperatur eller om huset generelt er for koldt.
Hvis huset mangler varme ved en bestemt temperatur, skal varmekurven hæves fx fra 5 til 6. Dette vil give en højere temperatur, når det er koldt. Hvis huset generelt er for koldt, vil en parallelforskydning af varmekurven være en hjælp. Parallelforskydning foretages med drejeknappen. Du kan læse mere i brugermanualen. Du kan finde din brugermanual på denne side.
Du kan spare masser af penge, hvis varmepumpen kun producerer den varme, der er behov for. Den maksimale fremløbstemperatur justeres automatisk hvert minut ud fra udetemperaturen. Ved en for stejl varmekurve vil el-tilskuddet indkoble for tidligt og derved give en for høj varmeregning.
Funktionen nøddrift bruges, hvis styring eller kompressor har en alvorlig skade. I disse tilfælde tændes el-tilskud samt cirkulationspumpe.
En HP-alarm betyder, at varmen fra varmepumpen ikke kan aftages af varmesystemet. Det kan skyldes, at snavsfilteret er beskidt og skal renses, at radiatorerne mangler vand, brugsvandstemperaturen er sat for højt, eller at varmekurven er for høj. Kontakt din lokale varmepumpespecialist, hvis du er i tvivl. Du kan finde en oversigt over vores servicepartnere HER
Når store mængder vand opvarmes, udvider det sig. For ikke at få revnede beholdere er der monteret en sikkerhedsventil. Den lukker det overskydende tryk væk ved varmtvandsproduktion, og det er det vand, som drypper fra sikkerhedsventilen. Man skal være opmærksom på, at vandet ikke løber fra ventilen. Det vil være tegn på en defekt sikkerhedsventil.
Kontrollér, at eltilskuddet ikke er afbrudt. Hvis eltilskuddet mangler, og det er vinter, kan husets topeffekt overstige varmepumpens ydelse. Kontrollér, at funktionen "Auto" er valgt, og eltilskud indkoblet.
KONTAKT
METRO THERM A/S
Rundinsvej 55
DK-3200 Helsinge
Telefon: (+45) 48 77 00 00
E-mail: [email protected]
CVR-nr : 20567112
GENVEJE