Arbejder du med varmepumper, kan du nu komme på kursus og samtidig sikre dig et uddannelsesbevis, der er kvalificerende, hvis din virksomhed ønsker at blive VE-godkendt. Energistyrelsen iværksætter et særligt uddannelsesforløb, der skal opgradere kompetencerne blandt installatør- og montørvirksomheder, producenter og grossister m.fl. inden for varmepumpeinstallation. Målet er at sikre bedre installationer og mindske antallet af fejl, når varmepumperne installeres i danskernes hjem.

Hvad er en VE-godkendelse?

VE-godkendelsen er en frivillig ordning for virksomheder, som står for montering og varmepumpeinstallation. Det er Energistyrelsen som er ansvarlig for ordningen. For at blive VE-godkendt skal virksomheden

  1. have mindst én VE-uddannet medarbejder
  2. tilpasse og have godkendt sit kvalitetssikringssystem af en kontrolinstans
  3. ansøge om optagelse i ordningen hos Energistyrelsen

Det er en forholdsvis simpel opgave at tilpasse virksomhedens kvalitetssikringssystem til kravene i VE-godkendelsesordningen. Brancheorganisationerne TEKNIQ og Arbejdsgiverne hjælper gerne hermed.

De virksomheder, der har opnået en VE-godkendelse, kan blandt andet findes på SparEnergi.dk, som er en hjemmeside med 600.000 besøgende årligt.

Du kan finde den opdaterede liste over kursussteder, der udbyder VE-kurser, på www.ens.dk

Læs mere om både kurser og VE-godkendelse her

Læs rapporten 'Den gode varmepumpeinstallation' her