Få tilskud til at energioptimere virksomheden

For mange virksomheder er der både energi og penge at spare ved at energirenovere – og med tilskud fra Energistyrelsens Erhvervspulje, bliver investeringen overkommelig.

I 2020 og 2021 har Energistyrelsens Bygningspulje givet danske boligejere tilskud for millioner af kroner til energirenoveringer. Virksomheder har også mulighed at få en del af kagen gennem Energistyrelsens Erhvervspulje.

Erhvervspuljen er en tilskudspulje til energieffektivisering i virksomheder, der skal sikre grøn omstilling og effektivisering af virksomhedernes energiforbrug. Puljen er på i alt ca. 3,9 mia. kr. og løber fra 2020 til 2029. I 2022 er der 225 mio. i puljen og næste ansøgningsrunde starter d. 1. november.

Du kan følge med på Energistyrelsens hjemmeside ens.dk/erhvervstilskud,hvor alt information om de kommende ansøgningsrunder opdateres jævnligt. 

METROAIR I ved
  Kjaergaards bygning
Se Energistyrelsens film om Erhvervspuljen.

Hvem kan søge og hvor meget kan man få i tilskud?

Ordningen er primært rettet mod produktions- salgs- og servicevirksomheder. Privatpersoner, foreninger og offentlige virksomheder kan ikke få tilskud fra Erhvervspuljen.

Der ydes tilskud til tiltag som udskiftning af gas- og oliefyr med fx energibesparende varmepumper, etablering af varmegenvinding eller forbedring af klimaskærmen. Der kan gives tilskud op til 50 % af udgifterne i forbindelse med projektet. Det er virksomhedens størrelse, der bestemmer, hvor stor en del af omkostningerne til projektet man maksimalt kan få dækket af tilskuddet. Derudover er der følgende krav til hvert projekt:

  • Man kan maksimalt få op til 7 øre i tilskud pr. sparet kWh pr. år over tiltagets levetid.
  • Et projekt kan maksimalt få tilskud svarende til et beløb på 15 mio. euro.

Erhvervspuljen er et led i regeringens ambitioner om at reducere Danmarks CO²-udledninger med 70 % i 2030. Og ambitionerne lader til at være delte, for ved forrige ansøgningsrunde blev der ansøgt for 126 mio. kroner, hvilket er næsten en tredobling i forhold til ansøgningsrunden inden.

Den første runde her i 2022 løber fra 4.–18. januar. Herefter følger fire runder mere, hvor det er muligt at søge tilskud.

METRO THERM kan hjælpe med jeres energirenoveringsprojekt

Hos METRO THERM har vi mange års erfaring med at rådgive om og udføre energioptimeringsprojekter i både større og mindre virksomheder. Vi har bl.a. hjulpet den jyske el- og automationsvirksomhed Kjærgaard A/S med at optimere energiforbruget i deres topmoderne hovedkvarter. Dancann Pharma, som producerer medicinsk cannabis, har fået en billig og stabil fjernvarmeløsning til deres sarte planter. Og vi har leveret varmepumper til Bøsøre Camping, så de har fået varmt badevand med grøn samvittighed i deres swimmingpools.

Skal I søge tilskud til energirenovering, kan I få personlig rådgivning og et uforpligtende tilbud hos METRO THERM. Så er I sikre på, at I får den helt rigtige løsning til netop jeres virksomhed og jeres behov. Kontakt os ved at udfylde formularen nedenfor, og vi vender tilbage til jer hurtigst muligt.