Da HR var en by i Rusland

Tro det eller lad være, så var der engang en tid, hvor virksomheder ikke havde HR-afdelinger og hvor rekrutteringsbureauer, Jobindex og personlighedstest var en by i Rusland.

Det var nemlig en tid, hvor mange gik direkte i lære frem for at tage længere uddannelser, hvor man fandt ledige jobs i aviser og eller via mund-til-mund metoden og hvor de personlige relationer og anbefalinger vægtede højere end eksamensbeviser eller flotte CV’er.

Går vi tilbage til denne tid, var det også sådan nyansættelser foregik hos METRO THERM. Måske knap så strømlinet som i dag, men sådan var tiderne bare – og det har også medført en del sjove historier.

Hør en række tidligere ansatte fortælle om fortidens ansætttelsesprocedurer

Tidligere vedligeholdelseschef Vagn Jensen solgte sig selv ind som ekstern servicetekniker med argumentet, at konkurrenten havde udkørende servicefolk - så det burde METRO THERM da også have. Efter han havde bevist sit værd gennem flere års godt samarbejde, blev han fastansat uden hverken ansøgning eller samtale, da der dukkede en ledig stilling op.

Jette Foged, som stadig er ansat hos METRO THERM, hørte om en ledig stilling i virksomheden gennem daværende produktionschef Jørgen Schjønning, som var en ven af familien. Han gav hende også en anbefaling med på vejen, da han vidste at den nyudlærte kontorassistent var dygtig og vidste noget om EDB – en sjælden, men eftertragtet kompetence i de tider.

Og så er der naturligvis historien om, hvordan tidligere direktør Jørgen Schrøder blev ansat af METRO THERMs grundlægger, Jørgen Christian Jørgensen, blev udsat for en temmelig alternativ ansættelsesprocedure. Da han kom til samtale, var det med en unavngiven gråhåret herre, som meddelte ham, at han skulle tale med chefen før han kunne træffe en beslutning. Den gråhårede herre var Jørgen Christian Jørgensen selv, som ville se, hvordan den potentielle kandidat ville opføre sig, hvis han ikke vidste at han talte med direktøren.


Læs flere gode historier