Grøn omstilling er et af de vigtigste emner i disse tider. Fra alle sider er der bekymring for miljøet og den måde, vores levevis påvirker klimaet. Den danske regering har tilsluttet sig EU's Klimamål 2030, som betyder, at vi skal sænke vores udledning af drivhusgasser med 55 % i 2030. Skal vi nå disse ambitiøse mål, kræver det en indsats fra os alle, både politikere, virksomheder og privatpersoner.

Der er dog mange af os, for hvem grøn omstilling er et temmelig abstrakt begreb. Og vi ved ikke helt, hvordan vi skal gribe det an. I dette tema håber vi at kunne give noget inspiration til, hvad man kan gøre for at bidrage til den grønne omstilling. Vi vil bla. komme ind på, hvilke tiltag man kan gøre for at få et grønnere hjem, hvordan man kan bruge vores produkter til dette, hvad andre har gjort, samt hvordan vi i METRO THERM arbejder med grøn omstilling.

Få et grønnere hjem

Rigtig mange af os vil gerne leve grønnere – for både miljøet og pengepungens skyld. Og vi gør, hvad vi kan. Vi sorterer affald på livet løs, køber klimavenligt kød og sparepærer og sørger for, at TV-et ikke står på standby når vi forlader huset. Enhver lille ting hjælper naturligvis, men du kan gøre en endnu større forskel ved at energioptimere og -renovere din bolig. Men hvordan griber man det an? Hvad kan du gøre for at få et grønnere hjem? Og hvor skal du starte? Det – og mange andre spørgsmål – kan du få svar på i denne samling af artikler.

Bliv grønnere med METRO THERM

Hvis du vil energioptimere din bolig, er din varme- og varmtvandsløsning et rigtig godt sted at starte. METRO THERM har en lang række produkter, som kan gøre en kæmpe forskel hvis du gerne vil være grønnere – hvad enten du ønsker fjernvarme, en varmepumpe eller en ny varmtvandsbeholder. Vi har udarbejdet en række guides, som du kan læse nedenfor. I disse kan du få det forkromede overblik over de mange muligheder der er og dykke dybere ned i fordelene ved hver enkelt produktkategori. Så er du godt klædt på til at vælge den løsning, der passer præcis til din bolig og dine behov.

Sådan har andre gjort

Der er rigtige mange produkter og løsninger på markedet, som kan give dig en grønnere og mere fremtidssikret varme- og varmtvandsforsyning. Derfor kan det også være svært at vælge det helt rigtige. For enhver familie og bolig er unik og det, der passer til familien Hansens nedlagte landbrug er ikke nødvendigvis den rigtige løsning til familien Jensens rækkehus. For at give dig et godt sammenligningsgrundlag, har vi her udvalgt en række historier fra vores kunder, som alle har forskellige boliger og individuelle behov. Forhåbentlig kan du blive inspireret af, hvordan andre har brugt vores produkter til at få en grønnere bolig.

Grøn omstilling hos METRO THERM

Her kan du læse mere om, hvordan vi internt arbejder med grøn omstilling. For METRO THERM er den grønne omstilling nemlig et af omdrejningspunkterne for alt, hvad vi gør. I vores produktudvikling arbejder vi med de allernyeste teknologier for at skabe produkter, der er innovative, fremtidssikrede og bidrager til en grønnere fremtid. Vi deltager i en række forskningsprojekter, som skal gøre både os og branchen klogere på, hvordan fremtidens energiløsninger skal se ud. Og så tager vi også den grønne omstilling alvorligt i eget hus og har som mål at blive en 100 % fossilfri virksomhed i 2030.